Nieuws

Doe mee met ‘Op de kaart’ tijdens Print Pakt Live op Dutch Design Week

Ruim 15.000 enthousiaste bezoekers maakten in 2016 dankzij Print Pakt Live tijdens de Dutch Design Week (opnieuw) kennis met de producten van de grafische industrie. Eén van de succesvolste onderdelen van Print Pakt Live was Op de kaart. Alle reden dus om deze ansichtkaarten-actie opnieuw voor de leden van het KVGO te organiseren.

KVGO district Noord-Holland organiseert Open Golfdag

Het KVGO district Groot Noord-Holland organiseert op donderdag 5 oktober een Open Golfdag. Het bestuur nodigt alle grafische ondernemers uit Nederland uit voor deze sportieve ontmoeting op de 18-holes golfbaan of bij de golf-clinic. Gespeeld wordt op de Golfbaan Spaarnwoude te Spaarnwoude.

SZW waardeert grafimediaproject ‘Stofwisseling’ als voorloper

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ziet het project Stofwisseling, waarmee de grafimediabranche het gebruik van gevaarlijke stoffen wil terugdringen, als voorbeeld voor andere sectoren. SZW heeft het project dan ook geselecteerd voor een presentatie tijdens een grote bijeenkomst over zelfregulering bij veilig en gezond werken dat in september in Den Haag wordt gehouden.

B&W van Amsterdam: ‘Ja/Ja-sticker op 1 januari 2018 invoeren’

De gemeente Amsterdam wil de Ja/Ja-sticker op 1 januari 2018 gaan invoeren. Dat is echter pas een voorstel van Burgemeester & Wethouders aan de gemeenteraad. De raad moet daar in september over praten. Het KVGO en Maildb hebben een rechtszaak tegen de invoering van de Ja/Ja-sticker aangespannen. Te zijner tijd volgt verdere informatie.

Joost Swarte ontwerpt Print Pakt Live 2017

De internationaal befaamde tekenaar en ontwerper Joost Swarte tekent dit jaar voor het ontwerp en de inrichting van Print Pakt Live 2017 tijdens de Dutch Design Week (21 tot en met 29 oktober) in Eindhoven.

Wouter van As nieuwe voorzitter FESPA Nederland

Wouter van As is benoemd als nieuwe voorzitter van FESPA Nederland. Hij volgt hiermee Eduard Hoogendijk op die die door drukke werkzaamheden is terugtreden.

Voordelig investeren met subsidie

Door gebruik te maken van verschillende subsidiemogelijkheden kunnen bedrijven duurzaam investeren in medewerkers. Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft onder andere van het ministerie van SZW toestemming gekregen activiteiten op te nemen in het sectorplan, die instroom van nieuwe werknemers bevorderen.

‘Grafici lopen voorop bij combinatie print en digitaal’

Grafische bedrijven hebben een unieke kans om voorop te lopen bij de combinatie van gedrukte en digitale communicatie. Drukkers bouwen in snel tempo meer en meer digitale expertise op terwijl de digitale communicatiesector geen idee heeft van drukwerk.

Henk Griffioen: ‘Ze zijn nog niet van me af’

‘Het is een geweldige tijd geweest, al die 34 jaar. Ik heb ontzettend veel verschillende dingen kunnen doen. Van het organiseren van de schoonmaak, en het begeleiden van duurzaamheidskringen tot het organiseren van reizen. Ik ben een generalist, geen specialist en heb me bij het KVGO altijd kunnen uitleven.’