Nieuws

Wouter van As nieuwe voorzitter FESPA Nederland

Wouter van As is benoemd als nieuwe voorzitter van FESPA Nederland. Hij volgt hiermee Eduard Hoogendijk op die die door drukke werkzaamheden is terugtreden.

Voordelig investeren met subsidie

Door gebruik te maken van verschillende subsidiemogelijkheden kunnen bedrijven duurzaam investeren in medewerkers. Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft onder andere van het ministerie van SZW toestemming gekregen activiteiten op te nemen in het sectorplan, die instroom van nieuwe werknemers bevorderen.

‘Grafici lopen voorop bij combinatie print en digitaal’

Grafische bedrijven hebben een unieke kans om voorop te lopen bij de combinatie van gedrukte en digitale communicatie. Drukkers bouwen in snel tempo meer en meer digitale expertise op terwijl de digitale communicatiesector geen idee heeft van drukwerk.

Henk Griffioen: ‘Ze zijn nog niet van me af’

‘Het is een geweldige tijd geweest, al die 34 jaar. Ik heb ontzettend veel verschillende dingen kunnen doen. Van het organiseren van de schoonmaak, en het begeleiden van duurzaamheidskringen tot het organiseren van reizen. Ik ben een generalist, geen specialist en heb me bij het KVGO altijd kunnen uitleven.’

GOC start opleiding tot grafisch operator

GOC gaat jongeren en zij-instromers met een leerwerktraject opleiden tot grafisch operator. De nieuwe Beroeps Begeleidende Leerweg opleiding (BBL) start na de zomer op meerdere locaties en leidt op  voor een mbo-diploma  op niveau 2.

GHS-etiket verplicht op werkvloer

Alle gevaarlijke mengsels die op een arbeidsplaats aanwezig zijn in een bedrijf moeten vanaf 1 juni dit jaar zijn ingedeeld, geëtiketteerd en verpakt volgens de EU-GHS-verordening.

Stichting Energie Inkoop, SEI scoort opnieuw met record lage gasprijs

De Stichting Energie Inkoop (SEI) heeft voor 2019 en 2020 tegen de laagste prijs sinds jaren gas ingekocht voor de deelnemende KVGO-leden. Het SEI-bestuur onderhandelde op 12 mei met vijf energiemaatschappijen. De scherpste aanbieding werd daarbij gedaan door de huidige gasleverancier Total Gas en Power Nederland.

Print Pakt Live opnieuw naar Dutch Design Week Eindhoven

Na het zeer succesvolle debuut van Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week 2016 met een spetterend programma en circa 15.000 bezoekers besloot initiatiefnemer KVGO terug te keren naar Eindhoven om van 22 – 29 oktober deel te nemen aan editie 2017.

Richard van den Berg: ‘Cao-overleg op andere manier vormgeven’

Het volgende overleg over de Grafimedia cao zou namens de werkgevers moeten worden gevoerd door een kleine groep mensen met veel deskundigheid over arbeidsvoorwaarden en andere cao-onderwerpen. Daarbij zou er een groep moeten komen met deskundige vertegenwoordigers uit de Ledenraad, die als klankbord kan fungeren voor de onderhandelingscommissie.