Nieuws

KVGO Kennissessie: Regels gegevensbescherming leveren administratieve rompslomp op

De nieuwe regels voor de bescherming van persoonsgegevens bezorgen bedrijven veel werk. Registratie van wat er met persoonsgegevens wordt gedaan – ook bijvoorbeeld van het personeel -, nieuwe overeenkomsten met opdrachtgevers én ingeschakelde collega’s en verplicht melden van datalekken; allemaal taken die op ondernemers afkomen. Daarnaast vergt ook de cyberveiligheid en bescherming tegen aanvallen voortdurend aandacht.

“Recht op papieren communicatie in regeerakkoord”

“Mensen die niet elektronisch kunnen communiceren moeten dat ook op een andere manier kunnen blijven doen. Daarom blijft er een keuzemogelijkheid om per post met de overheid te communiceren.” Dat is te lezen in het regeerakkoord. Een goede stap, vindt Papierenkaton.nl, maar het gaat niet ver genoeg. 

Wat zegt het regeerakkoord over groene maatregelen voor ondernemers?

Een scherper doel voor het verminderen van broeikasgassen, een nationaal klimaat- en energieakkoord vastgelegd in een Klimaatwet en een extra stimulans voor duurzame energie, die oploopt tot 3,2 miljard euro. KVGO-specialist Maarten Reuderink zet groene maatregelen voor ondernemers compact op een rij.

Werkgeversgezinde afspraken over arbeidsvoorwaarden in regeerakkoord

Op 10 oktober werd het langverwachte regeerakkoord gepresenteerd. Op het gebied van arbeidsvoorwaarden lijken bepaalde afspraken gunstig uit te pakken voor werkgevers. De specialisten van het KVGO Aukje van het Nederend en Jordy de Mooij lichten een aantal  afspraken toe uit het regeerakkoord.

Website Print Pakt Live op Dutch Design Week in de lucht

De website met alle informatie over Print Pakt Live op de Dutch Design Week in Eindhoven (21- 29 oktober) is in de lucht. Uiteraard is het workshopprogramma te vinden, bijzonderheden over de expositie en aandacht voor de Op de kaart-actie.

Line up sprekers Print Pakt Live op Dutch Design Week rond

Met nog twee weken te gaan, is het programma van Print Pakt Live op de Dutch Design Week in Eindhoven (21 – 29 oktober) zo goed als rond. Verdeeld over negen dagen komen in negentien sessies 22 sprekers aan bod. Let op: het programma kent last minute veranderingen!

KVGO fel tegen voorgenomen verhoging lage btw-tarief

Het KVGO is fel tegen de aankondiging dat het lage btw-tarief omhoog gaat van 6 naar 9 procent. Dat betekent dat ook boeken, tijdschriften en kranten een stuk duurder gaan worden.

Prognose ontwikkeling indirecte kosten 2018 exclusief voor KVGO-leden beschikbaar

De arbeidskosten en daarnaast ook de afschrijvingen zullen voor bedrijven volgend jaar sterker kunnen stijgen dan in 2017. Aan de andere kant kunnen de kosten voor indirecte materialen dalen, zij het in bescheiden mate. Diensten van derden vertonen een bescheiden groei terwijl de verzekeringspremies in een gematigder tempo omhoog gaan dan in 2017.

Dankzij PostNL versturen bezoekers Print Pakt Live ‘Op de kaart’ gratis

PostNL levert tijdens Print Pakt Live op de Dutch Design Week (21 – 30 oktober, Eindhoven) een minipostkantoor. Bezoekers kunnen daardoor de ansichtkaarten van de actie ‘Op de kaart’ ter plaatse adresseren, afstempelen en – gratis – op de oranje bus doen. De impact van de actie krijgt daarmee een forse boost.