Risico Inventarisatie & Evaluatie

De RI&E Grafimedia is onderdeel van de Grafimedia-cao. Het hebben en onderhouden van een RI&E is wettelijk verplicht en bedoeld om de werkgever inzicht te bieden in de risico’s op het gebied van arbeidsomstandigheden, welzijn en gezondheid van medewerkers. De RI&E Grafimedia is door de Inspectie SZW gecertificeerd.

Bedrijven met minder dan 26 werknemers kunnen de branche RI&E geheel zelfstandig uitvoeren zonder dat een gecertificeerd arbodeskundige nodig is. Bedrijven met 26 of meer werknemers kunnen de branche RI&E zelfstandig uitvoeren, waarbij – onder voorwaarden – een lichte toets door een arbodeskundige mogelijk is. Hierdoor besparen de bedrijven op de toetsingskosten.

De RI&E Grafimedia is een cloud applicatie, die naast het voordeel op de out of pocket kosten ook tijdvoordeel oplevert door de voorgeprogrammeerde afdelingen en machines,  de rapportage en de applicatie voor de oplosmiddelen- en stoffenboekhouding.

Niet-leden betalen vanaf 2017 voor het gebruik van de branche RI&E € 375 abonnementskosten per jaar.

Kostenbesparingen
De kostenbesparingen zijn op te splitsen in besparing op uren en op de toetsingskosten. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf, bedraagt de tijdsbesparing 16 tot 40 uur.

Met een gecertificeerde RI&E is de kans op boetes van de Inspectie SZW wegens het ontbreken van een actuele RI&E en/of bij bedrijfsongevallen kleiner. Daarnaast biedt de RI&E via de opgenomen module voor de bodem risicoanalyse de betrokken bedrijven een besparing van € 1.000 tot € 1.500.

 

DOCS