22 augustus 2018 | Schiphol-Rijk

KVGO wijst vakbonden nogmaals op slechte economische situatie Grafimediabranche

Het KVGO heeft de vakbonden een brief gestuurd waarin zij nogmaals wijst op de situatie in de bedrijfstak. Een bedrijfstak die nog steeds geconfronteerd wordt met krimp en tegenvallende verwachtingen voor zowel dit jaar als volgend jaar.

De cao-onderhandelingen voor een nieuwe Grafimedia-cao  zijn op 21 juni afgebroken. Pogingen van het KVGO om de onderhandelingen voort te zetten liepen op niets uit. Op 19 juli  lieten de vakbonden weten dat zij het bod van werkgevers afwijzen.

Ter onderbouwing hiervan heeft het KVGO de vakbonden de recent uitgebrachte economische rapportage van ABN-AMRO toegestuurd. Hierin wordt met betrekking tot de Grafische industrie aangegeven dat de omzetdaling dit jaar uitkomt op 3 procent en voor volgend jaar wordt zelfs een omzetdaling van 3,5 procent verwacht.

Om de leden van het KVGO te raadplegen en met hen te discussiëren over ‘hoe nu verder wordt op 18 september a.s. een besloten extra ledenraadsvergadering gehouden. Het KVGO heeft de vakbonden laten weten na de ledenraadsvergadering het standpunt van de leden aan hen kenbaar te maken.

Lees de analyse van ABN Amro over de bedrijfstak:  Analyse ABN Amro Grafimediabranche.

Ook interessant...

25 januari 2019

Dossier Grafimedia cao

23 juli 2018 | Amsterdam

ABN Amro: “Drukkerijen, uitgevers en telecombedrijven blijven in mineur”