30 mei 2018 | Eindhoven

Kom naar Print Pakt Live 2018 in Eindhoven en zet ook jezelf op de kaart

Voor de derde keer organiseert het KVGO ‘Print Pakt Live’ in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week 2018. KVGO-leden kunnen op drie manieren meedoen. Ook dit jaar vindt de succesvolle Op de kaart-actie plaats. Bovendien kunnen bedrijven hun relaties en medewerkers trakteren op een dagje Dutch Design. En we bieden plek aan enthousiaste print promotors.

Ruim 18.000 enthousiaste bezoekers maakten in 2017 dankzij Print Pakt Live tijdens de Dutch Design Week (opnieuw) kennis met de producten van de grafische industrie. Eén van de succesvolste onderdelen van Print Pakt Live was ‘Op de kaart’. Alle reden dus om voor de derde keer deze ansichtkaarten-actie voor de leden van het KVGO te organiseren.

Elk grafisch bedrijf kan zijn vakmanschap tonen op 10 bij 15 centimeter tijdens de Dutch Design Week 2018, eind oktober in Eindhoven. In de expositieruimte van Print Pakt Live delen we graag ook uw ansichtkaarten uit aan de bezoekers van het evenement. U bent er dus bij, zelfs als u niet naar Eindhoven kunt komen. De onderhandelingen met Post.nl over het opnieuw gratis versturen van de kaarten zijn in volle gang.

Uitdaging
Print Pakt daagt alle KVGO-leden uit om een prachtig setje kaarten aan te leveren met een mooi, inspirerend en liefst verrassend ontwerp. Uitgevoerd met bijvoorbeeld speciale inkten, een fraaie veredelingstechniek of op bijzondere papiersoorten.

De voorkant is nadrukkelijk bedoeld als inspiratiebron (en dus niet als reclame-uiting), waarmee u ontwerpers op nieuwe ideeën brengt over grafische mogelijkheden. (De ervaring leert dat een opvallende bedrijfsnaam of ongeïnspireerd ontwerp op weinig waardering van de bezoekers kan rekenen.)

Op de achterkant licht u de gebruikte techniek of papiersoort kort toe (in maximaal 90 woorden) en vermeldt u uiteraard uw adresgegevens, zodat de geïnteresseerde DDW-bezoeker weet waar hij of zij de makers kan bereiken.

Let op! Het doel van alle activiteiten tijdens Print Pakt Live is het promoten van creatieve grafische producten ter inspiratie van een veelzijdige publiek – voor louter commerciële verkoopverhalen is dit niet de juiste plek.

Spelregels Op de kaart
• Geen commerciële boodschap op de voorkant, alleen beeld en/of tekst, geen bedrijfslogo’s;
• De kwaliteit van het ontwerp wordt beoordeeld door een deskundige jury. Deze heeft het recht inzendingen van onvoldoende kwaliteit te weigeren;
• Gebruik het template;
• Gebruik van Print Pakt-logo op de achterkant is verplicht;
• Startoplage: circa 1.000 stuks;
• Kaarten worden eigendom van Print Pakt en kunnen ook later ingezet worden ter promotie van drukwerk;
• Aanleveren van kaarten kan tot uiterlijk 18 oktober;
• Aanleveradres: KVGO | Roel Worp | Op de kaart, Boeing Avenue 209, 1119 PD Schiphol-Rijk

Met relaties naar Print Pakt Live
Ga tijdens Print Pakt Live aan tafel met uw relaties en bezoek ook gezamenlijk de Dutch Design Week. Elke dag bestaat twee keer de mogelijkheid voor KVGO-leden om voor eigen genodigden en bezoekers een inspirerende bedrijfspresentatie te houden over bijvoorbeeld een specialiteit of een bijzonder grafisch project.

Print Pakt zorgt voor de ontvangst, een inleiding over de Dutch Design Week en een passe-partout. Er is plaats voor maximaal twee presentaties per dag, waarschijnlijk rond 11.00 uur en 13.30 uur. Bedrijven kunnen voor of na de presentatie met hun genodigden een brunch of lunch organiseren. Er zijn in totaal achttien sessies te vergeven. Mochten meer bedrijven zich aanmelden, dan gaan we loten.

Wie komt print promoten?
Per dag is er de mogelijkheid voor een grafisch bedrijf om als ‘Print Promotor’ aanwezig te zijn en opmerkelijke grafische producten te presenteren onder het motto ‘Meet the maker’.

In twee vitrinekasten kunnen een beperkt aantal producten worden uitgestald, waarna de promotor (v/m) van de dag de bezoekers kan bijpraten over de toegepaste technieken, het gebruikte materiaal of de bijzondere uitvoering. Bij grote belangstelling splitsen we dag in twee delen, zodat maximaal achttien bedrijven van de mogelijkheid gebruik kunnen maken om hun producten en specialiteiten aan een duizendkoppig publiek te etaleren.

Doe mee!
Interesse of direct aanmelden? Kijk op printpakt.nl waar het programma zich de komende maanden zal vullen of stuur een mail aan: ddw@printpakt.nl.

Print Pakt Live 2017 Eindhoven: Wow. Vet. Drukwerk!

Ook interessant...

28 augustus 2018 | Eindhoven

Print Pakt Live: een schitterend podium om drukwerk te promoten

02 oktober 2018 | Eindhoven

Cees Verweij: “Doe jezelf niet tekort en kom naar Print Pakt Live Eindhoven”

05 september 2018 | Schiphol-Rijk

Print Pakt Live Magazine verschenen

28 juni 2018 | Den Haag

PostNL gaat kaarten tijdens Print Pakt Live 2018 versturen