Wet werk en zekerheid

Er gebeurt er veel en van alles rond de Wet werk en zekerheid. Daarbij heeft deze wet grote gevolgen voor werkgevers.

KVGO-leden worden door de specialisten van het bureau met grote regelmaat voorzien van nieuwe en uitgebreide informatie. Hier zijn alle bijdragen rond dit thema terug te vinden.

14_10_wwz_logo

Vanzelfsprekend is – exclusief voor KVGO-leden – extra uitgebreide en praktische informatie te vinden op Personeelswijzer.

Vragen? Opmerkingen? Gebruik het contactformulier (kies voor vraag over personeel/arbeidsvoorwaarden) of bel 020 543 56 78.

Update kennis en ontmoet ondernemers uit de direct marketing-keten

Intergraf organiseert in Barcelona op 3 en 4 november 2016 in samenwerking met Fepe (Europese vereniging van enveloppen producenten) het internationale direct mail seminar. Een bijeenkomst waarvoor bedrijven uit de hele Europese grafische industrie en anderen uit de DM-keten zijn uitgenodigd.

Richard van den Berg: ‘Er komt beweging in Wet werk en zekerheid’

Richard van den Berg zette tijdens de Ledenraad op 25 mei in Utrecht de belangrijkste bezwaren tegen de Wet werk en zekerheid op een rij. “We hebben bezwaren tegen de hoge transitievergoedingen bij ontslag. Dit zal niet alleen zorgen voor meer faillissementen, maar brengt ook het voortbestaan van C3 in gevaar.

‘Transitievergoeding dreigt bedrijven de das om te doen’

In de Tweede Kamer is het debat over de Wet werk en zekerheid (WWZ) in volle gang. Het KVGO mengt zich bij monde van Truus Boomgaard en Richard van den Berg volop in de discussie. Kern van hun bezwaren: De wet werkt contraproductief, is voor ondernemers in de grafimediabranche onbetaalbaar en helpt een goed werkende […]

Nieuw: Voorbeeldbrieven voor aanzegplicht op KVGO Personeelswijzer

Op de KVGO Personeelswijzer zijn voorbeeldbrieven te vinden die KVGO-leden kunnen gebruiken. Ze helpen de werkgever bij het voldoen aan de aanzegplicht die sinds 1 januari 2015 van kracht is bij tijdelijke contracten met een looptijd van ten minste zes maanden. Er zijn drie voorbeeldbrieven: ‘niet verlengen’, ‘verlengen voor bepaalde tijd’ en ‘verlengen voor onbepaalde tijd’.

Tweede editie maandelijkse Nieuwsbrief Personeelswijzer verschenen

Op 1 juli veranderde er veel en van alles op het gebied van sociale zekerheid. De tweede editie van de maandelijkse Nieuwsbrief Personeelswijzer van het KVGO houdt leden uitgebreid op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Een abonnement op de uitgave is voor KVGO-leden gratis.

Praten en rekenen bij nieuw KVGO P&O-netwerk

Dinsdag 12 mei was de eerste bijeenkomst van het nieuwe P&O netwerk voor bedrijven met 50 of meer werknemers. Bijna 25 P&O-ers waren hierbij aanwezig. Na afloop waren de reacties overwegend positief. Een goed begin van wat een bloeiend netwerk kan worden.

KVGO trekt het land in met regiobijeenkomsten

In april komt het KVGO in de buurt met vier regiobijeenkomsten voor leden. Aan bod komen actuele zaken rond personeelsbeleid en – samen met GOC – een nieuwe kijk op strategie en personeel. Amstelveen, Leende, Zwolle en Veenendaal zijn de locaties.

Aanvullingen bij arbeidsongeschiktheid?

Per 1 januari zijn de cao regelingen rond aanvullingen bij arbeidsongeschiktheid gewijzigd. Voor  deze aanvullingsregelingen ontwikkelde de ROGB – de  Raad voor Overleg in de Grafimediabranche – verzekeringen samen met Centraal Beheer Achmea.

Vergoeding betalen als de werkgever niet of te laat aanzegt

Vanaf 1 januari 2015 geldt de aanzegverplichting. Dat houdt in dat werkgevers bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een contractsduur van zes maanden of langer minstens een maand voor de einddatum schriftelijk aan de werknemer moet laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of niet. Bij verlenging moet hij tevens erbij vermelden onder welke […]